Ruckis

Finansnytt i mitt huvud

Energimätning

Posted on mars 25th, 2017 by Admin

I dag är det dags för Earth Hour, den årliga globala manifestationen för miljön ni vet. Det fick mig att fundera lite på det här med energi och energiförbrukning. Jag har borrat för och installerat bergvärme som ersättning för den gamla oljepannan som tog upp halva pannrummet. Det har varit en hyfsat mild vinter där jag bor men några få köldknäppar har fått frun att klaga på att det är kallt inne. Jag provmätte med en vanlig termometer och hamnade på 20 grader. Helt ok innetemperatur. Men hur pålitlig är termometer inköpt för max en hundring på stormarknaden? Troligen inte alls. Och energiförbrukningen i övrigt, hur bra koll har jag på den? I ärlighetens namn inte särskilt bra alls. Så jag bestämde mig för att köpa en värmemätare. Kunde ju inte välja en som bara mäter värme utan jag letade upp en som mäter alla energiförbrukning, vatten, el, värme o.s.v. Det ska bli mycket intressant att se vad den registrerar och framförallt se om vi gör av med ”så lite” energi som vi tror.

sssss

 

Inbrottsvåg i området

Posted on mars 1st, 2017 by Admin

Den här månaden kommer det inte handla så mycket om finansnyheter på bloggen. Inte direkt i alla fall. Indirekt finns det en koppling till finanser och finansnyheter. Det har tyvärr varit en inbrottsvåg i området där vi bor, vilket känns allt annat än roligt. Ett par grannar låg och sov när de vaknade av ljudet från en glasruta som krossades. Förövarna blev troligen skrämda och stack när mina grannar tände ljuset, men det gör ju inte händelsen mindre obehaglig. Hos en annan granne hann de genomföra inbrottet, rota runt i lådor, skåp och garderober och sno med sig pass och alkohol. Den tekniska utrustningen var tydligen för jobbig att få med. När polisen kom berättade de att pass är hårdvaluta i den undre världen. Ett svenskt pass är värt tiotusentals kronor på svarta marknaden. Efter den här händelserna har vi haft ett möte om grannsamverkan där vi kan hjälpas åt att hålla koll i området. Jag bestämde mig dessutom dels för att skaffa ett bra hemlarm och dels för att investera i ett kassaskåp som går att bulta fast i golvet. Är det någon som tänker försöka göra inbrott hos mig kommer de i alla fall inte få det enkelt.

ccccc

Blir provocerad!!

Posted on juli 7th, 2016 by Admin

våldtäkt på festivaJag blir både arg, förbannat, ledsen och besviken på män när jag läser om alla dessa våldtäkter på festivaler! Vad är det för idioter som gör sånt här? För mig är det verkligen en gåta, är det skönt att ha sex med någon som inte vill ha sex??

Denna artikeln stämmer väldigt väl in på alla känslor jag har i detta ämnet. Hur tänker man när man som våldtäktsman läser det som skrivs här? Är man stolt att man har kommit utan? Känner man en spänning över att ha gjort något och inte åkt fast? Känner man fortfarande upphetsning av att ha haft sex men någon mot deras vilja?

Det är verkligen synd och skam och detta är helt klart en felaktig utveckling.

 

Vad prylar det finns

Posted on mars 8th, 2016 by Admin

Har precis köpt flätlinor till en kompis som fyller år snart, något som jag inte ens visste om existerade när jag vaknade i morse lol. Kollade med hans flickvän vad han önskade sig och eftersom han gillar fiske så fick jag lite förslag på olika fiskeprylar han önskar sig.

Alltså vilka prylar det finns. De få gånger som jag engagerade mig i att försöka fiska när jag var liten så hade vi en lång pinne, nylonlina och en krok med lite bröd på….. Inte för att vi fick så mycket fisk men det berodde kanske mer på att vi inte hade tålamod att sitta någon lägre stund än på fisken…… :)

Nej, nu är det dags för lite GW och veckans brott. Ha en skönt kväll!

veckans brott

 

 

Intressant skatt

Posted on januari 15th, 2016 by Admin

Det har ju ganska länge varit tal om här i Sverige att lägga högre skatt på fett för att få bukt med den ökande fettmatrenden i Sverige. Jag är ingen kostexpert på något sätt men vad jag förstår så är fett bra för oss bara vi äter bra fetter. Med bra fetter så tänker jag nötter, avokado, oliver och olivolja och sånt och inte transfetter.

fettmatrend

Jag har länge trott att socker är en större hälsobov än vad fett är och nu när jag läser denna artikeln om höjd sockerskatt i Mexiko så känner det som att jag har rätt. i och med att de höjde skatten på socker så har konsumtionen gått ner och mexikanerna dricker mer vatten och blir mindre överviktiga.

Är inte detta något svenska politiker bör titta på istället? Jag, personligen, tycker att detta låter väldigt logiskt.

 

 

 

Bra hjälp för företag

Posted on december 10th, 2015 by Admin

Jag har under mina år stött på en hel del egna företagare. De flesta som startar eget företag är kreativa personer som vill hålla på med det som de älskar. Enligt min erfarenhet så har inte många kreativa personer intresset av att sitta framför bokföring och liknande. Detta blir till slut ett problem för dem personligen och/eller företaget.

Så när jag möter folk som är på väg att förlora eller lägga ner sitt företag för att de inte får ihop det rent ekonomiskt så brukar jag rekommendera dem att ta hjälp. Arvato är ett exempel på sånna företag som jag bara har hört gott om. Även om man inte behöver hjälp med allt som har med bokföring och göra så kan man till exempel utnyttja bara Arvato inkasso eller liknande.

Visst, det kostar klart en summa för att få hjälp. Men å andra sidan så slipper man sitta många timmar och hålla på med sånt som man inte vill. Man får också mer tid och ork att hålla på med sitt företag, vilket i sin tur ökar inkomsterna i företaget.

Så detta är mitt tips för alla som har företag eller enskild firma som sliter med den administrativa biten.

bokföring 5

40års present

Posted on oktober 15th, 2015 by Admin

Idag blir det ett väldigt privat inlägg men jag är så väldigt glad över att jag äntligen har kommit på vad jag ska ge min fru i present på hennes 40-årsdag. Prag är perfekt i höst om man vill ha en trevlig cityresa tydligen. En kollega var där förra året med sina familj och hade bara bra saker att säga om det.

Personligen så har jag aldrig varit där och har egentligen ingen som helst uppfattning om varken Tjeckien eller Prag, så det blir en trevlig resa för mig också. När jag läste på om Prag så finns det ju verkligen hur mycket som helst att se och uppleva. Hade först tänkt att vi bara skulle ta en långweekend, men det känns som att vi kommer att behöva en hel vecka, minst, om vi ska hinna med att se och uppleva allt som Prag har att erbjuda.

Någon som har varit där och har några erfarenheter att dela med sig av?

Prag

Bra skrivet Schyffert!

Posted on september 16th, 2015 by Admin

Jag ska erkänna att jag kanske inte alltid håller med allt som Henrik Schyffert säger men detta var verkligen klockrent. Det är så lätt att säga att vi inte har råd att hjälpa ALLA dessa flytningar som flyr ifrån Syrien. Men när man verkligen bryter ner och ser var det egentligen kommer att kosta så blir det 319 kronor i månaden per person i Sverige.

Det är tusan inte mycket pengar, som han säger det är två quattro stagionis, en stor fanta och ett Netflixabonnemang. Det är ju fåniga kostnader när man tänker att vi kan hjälpa 80 000 människor!

Så hoppas att detta får tyst på alla som tycker att vi inte har råd att hjälpa människor som flyr för sina liv från ett land som inte längre går att bo i.

henrik

 

If I was a rich man……

Posted on augusti 9th, 2015 by Admin

bada i pengar

If I was a rich man tadidi di di di dia…… Allt så med det ränteläget som är nu så hade jag köpa massor med lägenheter som jag hade hyrt ut i andra hand. Tänk vad pengar man hade tjänat om man hade en lägenhet i de stora städerna och sedan några i lite mindre gemytliga städer vi vattnet som Karlskrona.

Jag menar, allt som hade behövts egentligen hade ju varit ett kapital och sedan hade man bara hittat en mäklare som kan hjälpa till att hitta en bra lägenhet. Sedan är klart en fördel att bo eller ha nära till lägenheterna ifall det skulle vara något problem. Fast om man ser till att känna någon i de städer som köper lägenheten i så kan ju de kolla upp akuta saker.

Vad tror du? Hade detta inte varit ett suveränt sätt att förvalta sina pengar, om man hade haft större summor? För att spara på sparkonton och fonder ger ju mer eller mindre ingenting i dagens läge.

Komma i kapp på semestern

Posted on juli 7th, 2015 by Admin

Är det bara som jag har en tendens att skjuta på saker för mycket? Min intention är inte att skjuta på dem för länge, utan bara tills jag är klar med det som jag håller på med där och då. Problemet är bara att jag glömmer bort det eller hinner börja på något nytt som jag bara ska avsluta först.

Men nu så har jag i alla fall avsatt tid att boka bilservice. Det tog typ 3 minuter att göra det via nätet så det är verkligen ett mysterium varför detta har tagit mig så lång tid att göra. Som sagt 3 minuter har jag ju haft gott om de senaste veckorna men av någon märklig anledning blev det aldrig av utan det har legat som ett stressmoment i bakhuvudet hela tiden. Är det bara jag som gör såhär dumma saker??

Ska se till att få lite fler sånna här saker gjorda nu när semestern är här och jag har mer tid. Och allt blir ju mycket roligare att göra om man har ett glas rosé i handen 😉

Rosé

Copyright © 2009 Ruckis