Ruckis

Finansnytt i mitt huvud

Fynda glas billigt

Posted on oktober 5th, 2017 by Admin

Jag börjar nu så sakteliga komma in i vardagen och allt vad det innebär igen. Jag har börjat tänka till lite på vad jag stoppar i mig också eftersom jag började känna att kläderna började bli lite trånga efter semestern. Min största förändring är att jag börjat dricka massor av vatten. Vatten har aldrig varit någon stor favorit men nu dricker jag litervis. Jag bestämde mig för att köpa glas som var lite trevligare än mina gamla dricksglas så jag tog och beställde några vinglas att ha till vardags till mitt vatten och vilken otrolig skillnad det är att dricka ett glas vatten ur ett sånt glas än ur ett tjockt dricksglas. Nu kommer nog mina tråkiga köksglas bli stående oanvända är jag rädd, för nu blir det lite festligare även vid ensamma middagar, man blir både gladare och det blir godare när det är vackert dukat. Testa, du ångrar dig inte!

Vatten är godare i ett fint glas

Fördelar med att ta med egen lunch

Posted on september 5th, 2017 by Admin

Var tog sommaren vägen? Nu får jag verkligen säga att semesterlunken har upphört. Jag börjar sakta men säkert sjunka in i höstens rutiner, med arbete och allt vad det innebär. Denna höst kommer jag genomföra en liten förändring i mina vanor. Jag brukar alltid köpa lunch vid någon intilliggande restaurang när jag är på jobbet, men nu tänkte jag börja med lunchlådor. För en tid sedan köpte vi en ny kitchenaid och det har gjort matlagningen mer effektiv. En vän har inspirerat mig till att se den ekonomiska vinningen med lunchlådor. Inte nog med att man spar in flera hundralappar i veckan, man slipper även ödsla den tid som det tar att hitta ett lunchställe och få maten serverad. Oftast blir det mat över när vi lagar middag hemma, och där fyller lunchlådan plötsligt ytterligare en funktion. Rester är underskattat! Eller vad säger ni?

Man kan göra lunchlådor med sallad

Billigare möbler på nätet

Posted on augusti 20th, 2017 by Admin

Har du testat på att köpa möbler online? Jag undvek det länge, då det både kändes dyrt och krångligt med leverans etc. För några veckor sedan testade jag det för första gången, och det var ett riktigt bra val! Leveransen var snabb, och inte så dyr som jag trodde att den skulle vara. Dessutom sparade vi både tid och bensinpengar på det, då det lönar sig många gånger i längden. Jag upptäckte dessutom att man många gånger kan hitta billigare möbler på nätet än i fysiska affärer – trots leveranskostnad. Med bara några klick kan den där drömsoffan eller det nya köksbordet bli ditt! Om du vill komma undan riktigt billigt finns det också second hand-sajter där du kan handla dina möbler. Säga vad man vill om det här med att shoppa online, men för mig var det en överraskande positiv upplevelse!

Shoppa möbler online

Prisvärd semester i Dalarna

Posted on augusti 7th, 2017 by Admin

Som ni säkert redan vet köpte vi ett sommarhus i Skåne förra sommaren. Vi har spenderat många härliga sommardagar där i år, även om vädret visserligen inte varit på topp alla gånger. Då har vi passat på att måla om väggarna eller åka runt på loppis. Utöver att spendera semesterdagarna i vårt sommarhus, har vi även hunnit med att semestra runt om i Sverige. Jag är väldigt förtjust i det svenska landskapet och gillar variationen i att ena dagen se ut över en guldliknande slätt, för att nästa dag åka genom natur omgiven av berg och dal. Jag föredrar helt klart att semestra i Sverige framför att semestra i utlandet. I år föll valet på Dalarna. Vi bokade vårt boende på villalangbers.se och hade en fantastisk vistelse. Ett stort plus för restaurangen med lokala råvaror, den njöt vi mycket av!

En badplats omgiven av skog

Bra hjälp för företag

Posted on december 10th, 2015 by Admin

Jag har under mina år stött på en hel del egna företagare. De flesta som startar eget företag är kreativa personer som vill hålla på med det som de älskar. Enligt min erfarenhet så har inte många kreativa personer intresset av att sitta framför bokföring och liknande. Detta blir till slut ett problem för dem personligen och/eller företaget.

Så när jag möter folk som är på väg att förlora eller lägga ner sitt företag för att de inte får ihop det rent ekonomiskt så brukar jag rekommendera dem att ta hjälp. Arvato är ett exempel på sånna företag som jag bara har hört gott om. Även om man inte behöver hjälp med allt som har med bokföring och göra så kan man till exempel utnyttja bara Arvato inkasso eller liknande.

Visst, det kostar klart en summa för att få hjälp. Men å andra sidan så slipper man sitta många timmar och hålla på med sånt som man inte vill. Man får också mer tid och ork att hålla på med sitt företag, vilket i sin tur ökar inkomsterna i företaget.

Så detta är mitt tips för alla som har företag eller enskild firma som sliter med den administrativa biten.

bokföring 5

Julhandeln förväntas slå rekord igen

Posted on november 10th, 2015 by Admin

julhandelSå väntas julhandeln slå nya rekord igen, helt otroligt hur vi hela tiden verkar köpa mer och mer prylar.

Personligen så tycker jag att detta är en oroväckande trend. Det är otroligt många familjer som lever på sin ekonomiska gräns. De har köpt ett hus som egentligen är för dyrt för dem, men eftersom räntorna är så låga så behöver de inte betala så mycket i fasta kostnader. Men vad händer den dagen räntan går upp? Om räntan bara går upp 2% så är det rätt mycket på en summa på 4 miljoner…..

Men det verkar ingen tänka på. Vi handlar och handlar som om vi hade obegränsade resurser. Det känns som att denna bubbla med förmånliga lån och ”obegränsade resurser” kommer att spricka förr eller senare.

Det är bra att leva i nuet men man måste ändå planera för framtiden.

If I was a rich man……

Posted on augusti 9th, 2015 by Admin

bada i pengar

If I was a rich man tadidi di di di dia…… Allt så med det ränteläget som är nu så hade jag köpa massor med lägenheter som jag hade hyrt ut i andra hand. Tänk vad pengar man hade tjänat om man hade en lägenhet i de stora städerna och sedan några i lite mindre gemytliga städer vi vattnet som Karlskrona.

Jag menar, allt som hade behövts egentligen hade ju varit ett kapital och sedan hade man bara hittat en mäklare som kan hjälpa till att hitta en bra lägenhet. Sedan är klart en fördel att bo eller ha nära till lägenheterna ifall det skulle vara något problem. Fast om man ser till att känna någon i de städer som köper lägenheten i så kan ju de kolla upp akuta saker.

Vad tror du? Hade detta inte varit ett suveränt sätt att förvalta sina pengar, om man hade haft större summor? För att spara på sparkonton och fonder ger ju mer eller mindre ingenting i dagens läge.

Grekland – the never ending story

Posted on juli 1st, 2015 by Admin

Greklands finanskrisJag skulle då inte vilja vara i Alexis Tsipras skor idag och försöka få ordning på Greklands finanskris. Det är verkligen ett otroligt stort och svårt arbete som han står inför och jag vet inte hur de ska klara detta om jag ska vara riktigt ärlig.

Personligen så känner jag det som om Grekland bara stuckit huvudet i sanden sedan 2008 när problemen uppstod. Känns som att de fick lite konstgjort andning då och körde på som vanligt och hoppades på att krisen skulle lösa sig själv efter hand. Eller är det bara jag som är så negativ?

Det papperslösa samhället

Posted on juni 7th, 2015 by Admin

signera avtalVad hände egentligen med det som skulle bli det papperslösa samhället när datorerna tog över? Jag tycker jag skriver ut precis lika mycket som förut. Så tack och lov för att jag beställde nya patroner från patroner.se i förra veckan så jag hade hemma nu när jag har suttit och jobbat hemifrån hela helgen och ska träffa en kund på måndag morgon. Så alla papper som han måste skriva på måste jag ha med mig, samt en kopia som han ska ha.

Enligt mig så är det för att vi fortfarande behöver kopior på allt och att papper fortfarande måste signeras. Vi har ännu inte, enligt mig, ett säkert system som gör att vi kan signera digitalt eller som verkligen skyddar våra dokument från att bli ändrade när de endast finns i en dator.

Så det enda sättet att verkligen kunna garantera att ett dokument är precis så som det var när det signerades är att ha det i pappersform. Det är ju egentligen tragiskt.

Det finns ju företag som försöker råda bot på detta, men det känns ändå som att vi har en bit kvar.

 

Bra eller dålig investering?

Posted on april 20th, 2013 by Admin

När man är så intresserad av ekonomi som jag, är det inte så konstigt att man också tänker ekonomiskt. Jag är absolut inte snål, men när jag handlar saker så är jag alltid medveten om jag gör ett bra eller dåligt köp. Sedan många år tillbaka snusar jag alla möjliga sorters snus. Jag gillar att handla på mig ett lager från svensksnus.se ibland, eftersom det alltid är mer ekonomiskt att köpa större volymer än enstaka dosor. Snus är med andra ord en vara precis som alla andra – bara otroligt mycket godare! Kanske är snus i sig ingen ”bra investering”, eftersom det leder till ett beroende och egentligen är detsamma som att slänga pengar i sjön. Men vinsten är kanske snarare själslig än ekonomisk här. Jag mår helt enkelt bra av att snusa, vad kritiker än säger. Dessutom har jag nyligen upptäckt Onico, en nikotinfri variant som är bland det godaste snuset jag någonsin testat. Ibland finns det inget som slår en klassisk, starkare prilla, men jag gillar verkligen de här nya alternativen som ploppar upp på marknaden. För den som är ute efter känsla och smak, är Onico verkligen ett bra tips. Och apropå att göra saker som får en att må bra – jag hittade just en båt på blocket som jag tänker lägga ett bud på. Semester på sjön med en god prilla under läppen, det är livet det!

Onico snus

 

 

 

 

Copyright © 2009 Ruckis