Ruckis

Finansnytt i mitt huvud

Energimätning

Posted on mars 25th, 2017 by Admin

I dag är det dags för Earth Hour, den årliga globala manifestationen för miljön ni vet. Det fick mig att fundera lite på det här med energi och energiförbrukning. Jag har borrat för och installerat bergvärme som ersättning för den gamla oljepannan som tog upp halva pannrummet. Det har varit en hyfsat mild vinter där jag bor men några få köldknäppar har fått frun att klaga på att det är kallt inne. Jag provmätte med en vanlig termometer och hamnade på 20 grader. Helt ok innetemperatur. Men hur pålitlig är termometer inköpt för max en hundring på stormarknaden? Troligen inte alls. Och energiförbrukningen i övrigt, hur bra koll har jag på den? I ärlighetens namn inte särskilt bra alls. Så jag bestämde mig för att köpa en värmemätare. Kunde ju inte välja en som bara mäter värme utan jag letade upp en som mäter alla energiförbrukning, vatten, el, värme o.s.v. Det ska bli mycket intressant att se vad den registrerar och framförallt se om vi gör av med ”så lite” energi som vi tror.

sssss

 

Tips

Posted on mars 22nd, 2017 by Admin

Vad skulle du säga om jag kan tips dig om en site där du kan köpa presenter som garanterat passar ALLA. Jag menar verkligen alla, oavsett ålder, kön, vänner, kollegor, svärföräldrar, äkta hälft, grannar osv. Låter det för bra för att vara sant? Gå då in och kolla på greatdays.se.

great

Det är verkligen en helt genial site om du frågar mig. Köper man ett presentkort så kan folk själva välja den upplevelser som bäst passar dem. Det finns allt från weekendpaket, klättring, kanotpaddling, vinprovning, matprovning, chokladprovning, matlagningskurser, testa folkracing och tror till och med jag såg att man kunde testa på polsdance. Inte för att jag är någon vidare spekulant på just den upplevelsen :)

Nej då är mer att ta med frugan på ett engelskt teapary eller någon konjaksprovning mer något för mig.

Hur som helst, ville bara tipsa er om denna siten för jag tycker verkligen att det är en helt suverän idé.

Inbrottsvåg i området

Posted on mars 1st, 2017 by Admin

Den här månaden kommer det inte handla så mycket om finansnyheter på bloggen. Inte direkt i alla fall. Indirekt finns det en koppling till finanser och finansnyheter. Det har tyvärr varit en inbrottsvåg i området där vi bor, vilket känns allt annat än roligt. Ett par grannar låg och sov när de vaknade av ljudet från en glasruta som krossades. Förövarna blev troligen skrämda och stack när mina grannar tände ljuset, men det gör ju inte händelsen mindre obehaglig. Hos en annan granne hann de genomföra inbrottet, rota runt i lådor, skåp och garderober och sno med sig pass och alkohol. Den tekniska utrustningen var tydligen för jobbig att få med. När polisen kom berättade de att pass är hårdvaluta i den undre världen. Ett svenskt pass är värt tiotusentals kronor på svarta marknaden. Efter den här händelserna har vi haft ett möte om grannsamverkan där vi kan hjälpas åt att hålla koll i området. Jag bestämde mig dessutom dels för att skaffa ett bra hemlarm och dels för att investera i ett kassaskåp som går att bulta fast i golvet. Är det någon som tänker försöka göra inbrott hos mig kommer de i alla fall inte få det enkelt.

ccccc

Trump är inte klok!

Posted on oktober 8th, 2016 by Admin

trumpJag vet inte hur många chanser en människa kan få innan folk får nog. Eller hur många gånger man kan göra bort sig innan man liksom tycker att man inte vill se folk i ögonen längre…… Trump verkar i alla fall kunna säga hur mycket skit som helst och ändå tro att han är bäst i världen.

Det övergår verkligen mitt förstånd hur en människa som han kan ens övervägas att styra ett av världens mäktigaste länder…… Det är ju bara att be för att folk tar sitt förnuft till fånga…… Det verkar ju verkligen som att vi inte lärde oss någonting från Nazityskland.

Blir inte med Apple för mig nu!

Posted on september 10th, 2016 by Admin

kan bara säga att iPhone 7 var droppen för mig – det räcker nu. Jag måste erkänna att jag som kund känner mig lurad eftersom jag hela tiden måste köpa till små men dyra saker hela tiden för att jag ska kunna använda min telefon.

Om jag vill ha iPhone 7 så måste jag köpa till deras nya trådlösa lurar – earpods. En annan gång jag bytte modell så fick jag köpa ny laddare till bilen. Det är inte ok att mjölka sina kunder på detta sättet. Har väl känt såhär ett bra tag men eftersom de ”isolerar” en från allt annat så kommer det ju att bli dyrt att byta ut det man har hemma. Men det räcker nu.

Denna ”reklamen” är ganska spot on på vad jag känner.

apple

 

Köpt sommarhus

Posted on augusti 16th, 2016 by Admin

skåneJag har alltid älskat Skåne och de öppna fälten. Så för lite mer än en månad sedan så var jag inne och surfade på skoj bara på fastighetsmäklare Åstorp och hittade en så fantastiskt söt stuga som jag blev helt förälskad i.

Så jag bokade tid för visning och vi bestämde oss redan på plats att detta kommer att bli vårat nya sommarhus, mitt ute i den skånska landsbygden. Det känns som om vi kommer bo mitt i en Carl Larsson-målning nu :)

Blir provocerad!!

Posted on juli 7th, 2016 by Admin

våldtäkt på festivaJag blir både arg, förbannat, ledsen och besviken på män när jag läser om alla dessa våldtäkter på festivaler! Vad är det för idioter som gör sånt här? För mig är det verkligen en gåta, är det skönt att ha sex med någon som inte vill ha sex??

Denna artikeln stämmer väldigt väl in på alla känslor jag har i detta ämnet. Hur tänker man när man som våldtäktsman läser det som skrivs här? Är man stolt att man har kommit utan? Känner man en spänning över att ha gjort något och inte åkt fast? Känner man fortfarande upphetsning av att ha haft sex men någon mot deras vilja?

Det är verkligen synd och skam och detta är helt klart en felaktig utveckling.

 

Bra start på midsommar :P

Posted on juni 26th, 2016 by Admin

Jaha, då kom vi typ 1,5 kilometer mot kompisarnas sommarstuga innan avgassystemet ramlade av bilen. Jag kan säga att man helt klart vaknar till när det händer….. låter som en bomb eller något gick av under bilen. Det är ju tur att vi har två bilar i alla fall, så det var bara att vända och köra hem och byta bil.

Känner mig dock väldigt händig som på väg hem googlade avgassystem till XC90 och beställde det redan innan vi  var hemma 😉 Sedan blir det mannens problem att sätta fast det 😉

Hoppas ni hade en bra midsommar och åt på tok för mycket sill, snaps och jordgubbar 😉

midsommar

 

 

Ska pimpa bilen :)

Posted on maj 27th, 2016 by Admin

musik i bilenEller ja, pimpa och pimpa, är kanske inte rätt ord. Jag ska installera ny kondensator i bilen så jag får bättre ljud. Om man pimpar bilen så förändrar man utseendet på bilen eller hur?

Ja, hur som helst så ska jag lägga lite extra pengar på bilen på saker som inte är ett ”måste” i alla fall. Kan inte påstå att jag är så petig när det gäller kvalitet på högtalare och sånt men jag märker ju hur kasst ljudet är i min bil jämfört med andras. Så nu slog jag till i alla fall :)

Får väl kanske ladda ner och/eller köpa lite ny musik också när jag ändå håller på 😉

 

 

God efterrätt

Posted on april 23rd, 2016 by Admin

some zinI helgen har vi faktiskt gjort oss till och haft tre rätters middag, helt utan anledning faktiskt. Men lite vardagslyc måste man ju ha ibland 😉

Så jag vill verkligen passa på att rekommendera detta receptet på chokladfondant med körbärskompott. Hur gott som helst!

Sedan drack vi Some Zin till maten som var ett fantastiskt gott vin som jag också varmt kan rekommendera.

Hoppas att ni har en bra helg därute!

Copyright © 2009 Ruckis